Over ons

Historie

Slagerij Spijkerman kent een rijke historie. Opa en oma Spijkerman begonnen in 1950 een slagerij in het Noord-Hollandse Nibbixwoud. In 1978 namen Henk en zijn broer samen de slagerij over van hun ouders. In 1986 verhuisde het Henk en Joke Spijkerman naar Damwoude en begonnen daar een slagerij. Deze werd te klein en in 1994 kwam het gezin, met inmiddels 4 kinderen, naar Akkrum. Nu zijn ze alweer een kwart eeuw gevestigd in Akkrum.

Worstmakerij

Het bedrijf is flink gegroeid de afgelopen jaren. In 2009 is het bedrijf uitgebreid met een hypermoderne worstmakerij. Nu worden hier 35 verschillende soorten droge worst gemaakt. Van de bekende Friese droge worst tot bijzondere exemplaren met gans, hert, daslook of venkel. Slagerij Spijkerman is daarnaast dé specialist op het gebied van rauwe hammen. Deze rauwe hammen worden gemaakt van het Livar-varkensvlees. De zorg voor het vlees is terug te proeven in de bijvoorbeeld 18 maanden gerijpte rauwe ham, de Coppa di Akkrum, het ambachtelijk spek en de diverse salami’s

Familiebedrijf

Slagerij Spijkerman is een echt familiebedrijf. Twee beide broers, Henk en Daan, staan nu aan het hoofd. Vader, moeder en de zussen Spijkerman werken ook mee in de zaak. Al het personeel beschouwt Spijkerman ook (bijna) als familie. ‘Iedereen hoort erbij. Ze zijn allemaal even waardevol.’ Spijkerman is actief in de regio en werkt ook veel samen met speciaalzaken door het gehele land!  Zo zijn de worsten ook te koop bij onder andere de kaaswinkel in het dorp, bij delicatessenwinkels in Heerenveen en Leeuwarden, echter ook bij slagerijen, horeca, delicatessenwinkels en allerlei andere bedrijven door het hele land.