Spijkerman

Spijkerman

Onze visie

Ons verhaal begint bij het maken van bewuste keuzes. We volgen ons gevoel, hebben passie voor het vak en stellen ons zelf blijvend de vraag of ‘iets’ bij ons past. Producten, leveranciers, werkwijzen, noem maar op; het moet bij ons passen. 

We produceren en verkopen producten met diepgang en veel smaak. Een belangrijke bewuste keuze hierin is de herkomst van het vlees. We werken samen met leveranciers en producenten met dezelfde liefde voor het vak. Waar kwaliteit voorop staat en milieutechnisch verantwoord en diervriendelijk gewerkt wordt.

Het vlees wordt op een pure manier verwerkt. Onze meest gebruikte ingrediënten zijn: wat kruiden, een beetje zout & peper en veel liefde en tijd. 

henk en daan akkrum spijkerman slager

Vleeskeuzes

Om een kwaliteitsproduct te kunnen leveren, maken wij gebruik van kwaliteitsgrondstoffen, producenten en leveranciers. We werken samen met o.a. Livar, Boerderijkip en de Boer Vlees. Producenten en leveranciers met passie voor kwalitatief, eerlijk en duurzaam vlees. Korte lijntjes zorgen ervoor dat we de herkomst van onze grondstoffen kunnen traceren. 

Worstmakerij

Ons bedrijf bestaat uit twee locaties, naast de winkel hebben we ook de worstmakerij. De plek waar we onze mooie producten produceren. Hier wordt o.a. de bekende Friese droge worst gemaakt en dat is een bijzonder proces.

Historie

geschiedenis slagerij spijkerman

Slagerij Spijkerman kent een rijke historie. Opa en oma Spijkerman begonnen in 1950 een slagerij in het Noord-Hollandse Nibbixwoud. In 1978 namen Henk sr. en zijn broer de slagerij over van hun ouders. In 1986 verhuisde Henk en Joke Spijkerman naar Damwoude en begonnen daar een slagerij. Deze werd te klein en in 1994 kwam het gezin, met inmiddels 4 kinderen, naar Akkrum. Waar in …. het stokje wordt overgedragen aan broers Henk en Daan. Beide hebben ze het vak geleerd van vader Henk, een rasechte ondernemer.

 

Podcast

Henk en Daan zijn te gast geweest bij de podcast Passie in de Verswereld met Frans van Erkel. Er wordt gesproken over je gevoel volgen, werken met familie en de rooskleurige toekomst. Zeker de moeite waard! Luister de podcast nu via Spotify

henk en daan podcast verswereld slagerij spijkerman