Worstmakerij

Worstmakerij

Het is alweer bijna 15 jaar geleden dat de feestelijke opening van de worstmakerij plaats vond. Na een voorbereiding van zo’n twee jaar konden we los en wat is er een hoop veranderd, veel om trots op te zijn!

Zo zijn we destijds begonnen met twee droge worst soorten: Friese en Italiaanse. Daar kunnen we ons nu niks meer bij voorstellen, omdat we hedendaags maar liefst 35 verschillende droge worst soorten op receptuur produceren. Van de bekende Friese droge worst tot bijzondere exemplaren met gans, hert, daslook of venkel. Dat niet alleen, ook vleeswaren van hoge kwaliteit zoals boterhamworst, salami en rauwe ham produceren wij in onze worstmakerij. 

Elke droge worst is uniek

Onze droge worsten worden met zorg geproduceerd, het is een bijzonder proces. We starten met het malen en mengen van de grondstoffen. Zoals op de video te zien is, wordt de natuurdarm gevuld met het mengsel en vervolgens in de rookkast gehangen. Onze droge worsten worden gerookt met verbrandingsrook, dit zorgt voor die karakteristieke smaak. Hierna moeten de worsten narijpen, dit gebeurd in de rijpcel. Afhankelijk van de worstsoort, duurt dit zo’n twee tot zes weken. Na het rijpen worden de droge worsten verpakt en gaan ze naar de winkel voor verkoop.

 

Video afspelen over Slager, worstmakerij, droge worst, rookkast, Friese droge worst, kwaliteit

Vleeswaren van hoge kwaliteit

vleeswaren keurslagerij spijkerman livar kwaliteit

Slagerij Spijkerman is daarnaast dè specialist op het gebied van vleeswaren en rauwe hammen. We werken voornamelijk met pure ingrediënten, waarvan tijd ons grootste ingrediënt is. Zo duurt het 3 maanden om een mooie salami te produceren en maar liefst 18 maanden voordat onze rauwe ham gereed is. We maken bewuste keuzes voor de inkoop en verwerking van het vlees. Door deze bewuste keuzes zijn onze producten van hoge kwaliteit. Wat wij leveren is goed en anders leveren wij niet. Een overzicht van de vleeswaren die geleverd kunnen worden:

 • salami
 • boterhamworst
 • snijworst
 • achterham
 • schouderham
 • rauwe ham
 • coppa di akkrum
 • katenspek
 • gerookt spek
 • pastrami
 • en meer

Livar varkensvlees

Om een kwaliteitsproduct te kunnen leveren, maken wij gebruik van kwaliteitsgrondstoffen., zoals het varkensvlees van Livar. Livar is meer dan een producent, hier wordt varkensvlees geproduceerd met respect voor mens, dier en omgeving. Met smaak als beloning voor goede zorg. 

De boeren van Livar zijn stuk voor stuk gepassioneerde varkensboeren met liefde voor de dieren. De werkzaamheden op de boerderij worden geleid door de eeuwenoude monnikentraditie waarbij gelukkige varkens en gelukkige boeren het uitgangspunt is. Iets om trots op zijn!

Bekijk hier de livestream van de Livarvarkens.

Livar varkensvlees

Centraal gelegen

Onze worstmakerij ligt centraal in het dorp Akkrum èn de provincie Friesland. Vanuit hier kunnen onze producten gemakkelijk worden uitgeleverd aan zakelijke klanten, zoals winkels en horecazaken in het Noorden. Ook in de rest van Nederland zijn onze producten bekend en worden via distributiebedrijven uitgeleverd.

Klanten krijgen toegang tot ons bestelportaal. Daar zie je een mooi overzicht van ons assortiment en kun je gemakkelijk bestellen. 

Dit alles is ontstaan uit de filosofie: “wanneer we toch produceren voor onze winkel, we ook wel wat voor de buurman kunnen maken“. 

slager, worstmakerij, droge worst
voorbeeld bestel portaal keurslagerij spijkerman zakelijke klant
Homepagina bestelportaal

Klant worden? Neem contact op!

Ook enthousiast geworden over onze producten en wilt u deze verkopen in uw winkel of horecazaak? Dat kan! Neem vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier.